Interieurtrends van 2018

Welkom, 2018! Dat je maar een mooi en creatief jaar mag worden.

Aan de interieurtrends zal het in ieder geval niet liggen… Het mag meer uitgesproken en vooral kleurrijker dan in 2017. Ik heb daar zelf altijd wat moeite mee; ik ben een wat minder kleurrijk type en zal niet snel een muur in een hele uitgesproken, felle kleur verven. Dan is juist het gebruik van gekleurde accessoires fijn om elke keer weer een andere sfeer in je huis te creëren. Het minimalistische zwart-wit-grijze interieur van 2017 maakt in 2018 plaats voor kleur (misschien zelfs colorblocking), vintage, veel hout, natuursteen en geometrische vormen. Wie durft?

 

 

KLEUR
Allereerst maakt donkerbruin plaats voor zwart in 2018. Het wordt allemaal warmer, door het gebruik van donkere, volle kleuren, zoals warm (bordeaux)rood, donkergroen, okergeel en petrolblauw, in combinatie met messing, brons, koper en goud. De kleuren worden rijker, bijna koninklijk. Dit allemaal bij een witte basis. Wil je het liever wat rustiger aan doen? Dan zijn de poedertinten wellicht iets voor jou. Prachtig om deze te combineren met brons, grijs of legergroen. In de lijn van de poedertinten is de Flexa kleur van het jaar gekozen: Heart Wood. Dit is een warme vergrijsde roze tint, die een prettige rustige sfeer aan je huis geeft.

COLORBLOCKING

In het nieuwe jaar mag er “gecolorblockt” worden. Dit houdt in dat er felle, contrasterende of ton-sur-ton kleuren bij elkaar in een interieur gebruikt mogen worden, voor een speels effect. Je kunt dit doen door een gekleurde bank tegen een contrasterende gekleurde muur te plaatsen, maar ook door met kleur(vlakken) op de muur te spelen.

 

 

MATERIALEN

2018 draait voornamelijk om de rijke, klassieke materialen. Wat betreft stof mag fluweel niet in je interieur ontbreken. Dat kan in de vorm van een bank, maar ook fluwelen kussens, een poef of een stoel maken je interieur helemaal 2018-proof. Natuurlijke materialen zoals eiken of teak hout, natuursteen (bijvoorbeeld marmer) en brons, koper, messing en goud kunnen allemaal prachtig met bovengenoemde kleuren gecombineerd worden. Vooral met accessoires kun je het heel bont of juist wat meer ingetogen houden.

 

VINTAGE EN RETRO

Voor de gezelligheid en warmte in je interieur mogen er weer vintage en retro meubels en/of accessoires toegepast worden in 2018. Eigenlijk komt het interieur van de jaren ’50, ’60 en ’70 hierdoor weer terug. Misschien staat er nog een prachtige retro stoel ergens op zolder…

 

 

 

 

GEOMETRISCHE EN GRAFISCHE VORMEN

Geometrische en grafische vormen mogen niet ontbreken in je interieur. Dit is overigens niet nieuw; in 2017 was dit ook al een trend. Je kunt een behang uitkiezen met een mooie vorm en op (een deel) van een muur plakken. Vind je dit toch te rigoureus, dan kan je de vormen terug laten komen in een vloerkleed, een kussen of in de vorm van andere accessoires. Op het gebied van tegels voor de badkamer of keuken is er eveneens veel keus in geometrische en grafische vormen.

 

 

 

 

PLANTEN

Eigenlijk is het niks nieuws: planten en veel groen in je huis. Deze trend gaat mee in 2018. Vergrijsde terracotta potten of rotan manden met veel verschillende planten erin, mooi bij elkaar gerangschikt.

 

 

 

Een goed 2018 gewenst!

Warme groet,

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comments are closed.