Interieurtrends voor het najaar van 2017

blog interieurtrends 2017 40De dagen worden korter, de avonden alweer langer…Het is september 2017 en we gaan ons voorbereiden op het najaar. Ik ben er blij mee; een gezellige periode, met veel kaarslicht en een heerlijke sfeer in huis. Net als elk jaar, zijn er weer trends op het gebied van interieur. Wat is DE kleur van het najaar en wat mag eigenlijk niet ontbreken in je huis?

Ik werk graag met een neutrale basis in huis, bijvoorbeeld wit. Dit geeft de meeste rust en op deze manier kun je met de juiste accessoires een compleet nieuwe sfeer creëren en met andere kleuren werken zonder dat je daarvoor je muren weer moet sausen. Op een simpele en niet rigoureuze manier kun je jouw huis omtoveren tot een najaarshuis.

 

KLEUREN VAN HET NAJAAR 2017

Een aantal jaren achter elkaar zag je compleet witte interieurs. Nu wordt de witte basis gecombineerd met vooral donkere, warme kleuren, zoals (donker)groen en (donker)blauw. Beide kleuren geven een chique uitstraling, welke met vele interieurstijlen gecombineerd kunnen worden.

Moldboard "Blauw"

Moodboard “Blauw”

Moldboard "Groen"

Moodboard “Groen”

 

PLANTEN

Als je basis in huis rustig is, passen (gekleurde) accessoires altijd. Kussens, plaids, vazen, kaarsen en vergeet vooral de planten niet. Deze zorgen voor een rustige sfeer in huis en als je nog verder wilt gaan: het houdt de lucht in huis zuiver. Twee vliegen in één klap! Cactussen kun je mooi bij elkaar zetten in een groep, bijvoorbeeld onder die mooie grote stolp in je vensterbank, op tafel of op je lage kast. Je hebt vast nog ergens een oude pot die met een likje (muur)verf weer helemaal up-to-date gemaakt kan worden, in iedere gewenste kleur.

De laatste tijd zijn de grotere planten, met de grote bladen, niet meer weg te denken uit een interieur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bananenplant, die prachtig staat in die ene hoek van je (woon)kamer.

blog interieurtrends 2017 29

blog interieurtrends 2017 26

blog interieurtrends 2017 1blog interieurtrends 2017 41

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je toch meer dan alleen accessoires? Verf je schouw, die (kleine) muur of een deel daarvan in de gewenste kleur en je interieur is vernieuwd en verfrist.

 

STOFFEN EN MATERIALEN

Zoals ik hierboven al schreef, hebben de najaarskleuren een chique uitstraling. Dit benadruk je nog eens extra door het gebruik van chique, luxe stoffen, zoals bijvoorbeeld velours. Kussens, maar ook banken en stoelen worden momenteel veelvuldig van velours gemaakt.

Naast stoffen van meubels, is het vloerkleed niet meer weg te denken uit het interieur, in verschillende soorten, kleuren en maten. Vloerkleden met (grafische) prints doen het goed in een interieur met een rustige basis. Wil je deze rust toch doorvoeren in je karpet? Ga dan voor een neutraal vloerkleed in één kleur, bijvoorbeeld een grove wollen, met de hand geknoopt.

Geknoopt vloerkleed

Geknoopt vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ik prachtig vind in een interieur, bij welke stijl dan ook, is leer. En dan de doorleefde vorm in de kleur cognac. Dit geeft een warme, maar ook een stoere uitstraling. Vind je een complete zithoek in leer net wat teveel van het goede? Dan zijn er goede alternatieven in de vorm van een stoel, een poef, een mooi leren schort in de keuken die je best mag laten zien of een oude cognac lederen dokterstas, die je als decoratie ergens neerzet. Eén van mijn favorieten is nog steeds de vlinderstoel. Met een schapenvacht of een kussen in de nieuwe najaarskleur, heb je een mooie eyecatcher.

blog interieurtrends 2017 58

blog interieurtrends 2017 59

blog interieurtrends 2017 51

 

blog interieurtrends 2017 48

blog interieurtrends 2017 16

Het is hartstikke leuk om trends op de voet te volgen en toe te passen in je huis, maar blijf vooral bij jezelf en je eigen smaak. Daarnaast vind ik het altijd belangrijk om van een huis een thuis te maken, door persoonlijke spullen in je interieur toe te voegen. Denk aan mooie foto’s, dat oude (misschien gepimpte) kastje van oma of iets anders wat emotionele waarde heeft.

Mocht je twijfelen over je interieur, je huis willen verfrissen of iets compleet anders willen? Ik wil je daar graag bij helpen. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via mijn website www.zasenzo.nl

Hopelijk tot ziens!

handtekening-saskia

 

 

Bronnen: foto 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 en 14 van Pinterest. Afbeeldingen op de moodboards: Pinterest

Comments are closed.