Je veranda met stijl de lente in…

blog veranda7De weersvoorspellingen zijn goed, hogere temperaturen komen eraan: De lente staat voor de deur! Dat betekent dat er weer vaker buiten wordt geleefd en dat doet mij en vele anderen zo goed!

Speciale aandacht wil ik daarom besteden in deze blog aan de veranda. Sinds de bouw van ons huis zijn wij in het gelukkige bezit hiervan en hoe leuk is het om deze weer opnieuw sfeervol in te richten? ’s Morgens in de voorjaarszon een kop koffie drinken, ’s middags lunchen, een borrel drinken met vrienden of familie, of ’s avonds lekker eten op de veranda geeft mij altijd een gelukzalig vakantiegevoel. In deze blog geef ik wat tips om de veranda zomerklaar te maken.    

 

  • GEEF, NET ALS JE HUIS, DE VERANDA EENS EEN GROTE SCHOONMAAKBEURT

Ik geef toe: het is niet de meest leuke klus, maar wel nodig om de rest van de zomermaanden op een opgeruimde veranda te zitten. Dus… emmer met een sopje, bezem in de aanslag en schoonmaken maar!

 

  • HOE RICHT JE JOUW VERANDA IN?

Doordat je, in vergelijking met je woning, op je veranda met minder muren te maken hebt, is het vaak lastig om de juiste plek voor je meubels uit te kiezen. In de meeste gevallen zullen je meubels vrij staan. Dit geeft juist een ruimtelijk gevoel. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen waar je de veranda voor gebruikt. Gebruik je het als buitenkeuken, dan is alleen een (grote) eettafel met voldoende zitplaatsen al goed. Is je veranda groot genoeg, dan kan er misschien nog een (hang-)stoel bij of zelfs een relaxte loungebank. Gebruik je de veranda alleen als zitplek, kies dan voor een (hoek)bank met eventueel een (hang)stoel en een paar bijzettafeltjes. In de zwoele avonduren is het heerlijk om bij een vuurtje te zitten. Aangezien een veranda vaak een plat dak heeft, is het een simpele ingreep om er een houtkachel/openhaard te plaatsen. De veranda leent zich ook prima om een kastje/commode tegen de muur te zetten. Handig om spullen in op te bergen, maar zeker zo decoratief!

De meubels staan, tijd om er een sfeervol geheel van te maken!

Een houtkachel of openbaar geeft extra sfeer

Een houtkachel of openhaard geeft extra sfeer

 

  • KIES DE JUISTE STIJL

Omdat de veranda vaak een verlengde is van je woning, is het mooi om de stijl van je huis door te voeren in je veranda. Heb je een stoere, industriële inrichting, kies dan voor een dezelfde stijl op de veranda. Datzelfde geldt voor andere inrichtingsstijlen. Naast dezelfde stijl, is het ook mooi om dezelfde kleurstelling van je woning door te voeren. Denk hierbij aan accessoires, zoals kussens,(schapen-)vachten en/of plaids, kaarsen en windlichten. Als je met dezelfde kleuren als je woning werkt, wordt je veranda een verlengde van je huis en vergroot je daardoor beide ruimtes. Een extra vakantiegevoel krijg je door bijvoorbeeld lampions op te hangen (nu volop te koop in allerlei soorten en maten!) en niet te vergeten een lampensnoer, bijvoorbeeld gespannen langs het plafond. Om voldoende licht te krijgen, zijn lampen een must op de veranda. Boven een eettafel staan hanglampen prima, overeenkomend met de rest van de stijl. Daarentegen staat een vloerlamp naast je (lounge)bank prachtig en creëer je echt een huiskamereffect. Ben je toch meer van de wandlampen? Kies deze dan ook in de stijl van je veranda en ga voor en wandlamp met boven- en onderlicht. Dit verlicht je veranda op een stijlvolle, bijna sprookjesachtige manier! Een aanrader hiervoor zijn de lampen van Flos. Toe te passen in vrijwel elk interieur en prachtig voor zowel binnen als buiten. De rest van de wanden doen ook mee: Een stoer hertengewei of planken aan de muur met accessoires… Beschouw je veranda als een tweede woonkamer en richt deze vooral zo in!

Lampionnen

`Lampionnen

Lampensnoer

Lampensnoer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • PLANTEN

De veranda is de schakel tussen je woning en je tuin en daar horen zeker ook planten bij! Heb je een laag kastje op de veranda staan? Of een (bijzet)tafel? Heel leuk om deze op te vrolijken met mooie potten of canvas zakken met bloeiende planten. Ik ben zelf dol op olijfbomen op de veranda, dat geeft dat Mediterraanse sfeertje. Het voordeel om een olijfboom op de veranda de plaatsen is dat het ’s winters tijdens vorst (bijna) altijd goed gaat en je ze niet af hoeft te dekken of binnen hoeft te zetten.

blog veranda3blog veranda4

 

 

 

 

 

 

 

Wandlamp van Flos

Wandlamp van Flos

Wandlamp van Flos

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens jullie vele mooie uren op de veranda toe!

Zonnige groet,

Saskia

Bronnen: Foto 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7 en 8 van Pinterest

 

Comments are closed.